Hallo, mijn naam is Ben Vollenbroek. Ik vind het leuk om met taal bezig te zijn, er mee te spelen. Ooit ben ik begonnen met Sinterklaasgedichten, variërend in vorm en ritme. Later schreef ik liedteksten ter gelegenheid van onder andere huwelijksfeesten, een schoollied bij een jubileum van een basisschool en dergelijke. Heel veel plezier heb ik beleefd aan het legendarische werkdagelijkse radiospelletje ‘De Tweespraak’ van Frits Spits. Ik ben er trots op dat het felbegeerde allerlaatste bordje bij mij in de prijzenkast staat.

Ik ben pas echt helemaal los gegaan sinds ik bij de start van BO!NK Theater mocht meewerken aan haar eerste theaterproductie. Nu, ruim 10 jaar verder, kijk ik terug op een fijne samenwerking met vele creatieve talenten. De vruchten daarvan? Diverse geslaagde muziektheaterproducties waaronder 3 nieuwe musicals met alles erop en eraan. Maar ik kijk niet alleen terug want zolang ik er plezier aan beleef ga ik hier ook vrolijk mee verder.

Ook voor jou? Als je behoefte hebt aan een nieuwe originele tekst op een bestaande melodie (of op een nieuwe melodie, dat kan ook) neem dan contact op.

Hier kun je als voorbeeld (een greep uit) mijn liedteksten vinden.

Foto: Mieke Graas

Menu